Vi deler vores viden, og vi deler vores oplevelser... Gennem kurser og på fisketure lærer du nye færdigheder... Vi fisker på Havet, ved Kysten, ved Åer og søer - også på fleredagesture...
Klik dig direkte til Sportsfiskeren.dk...
Til Bjørnens forside - Bjørnen fisker...
Sportsfiskeren.dk www.bjoernenfisker.dk
Topmenu - Læs mere om Bjørnen ved at klikke på linkene til højre -
Indmeldelse
Aktiviteter
Historie
Vedtægter
Bestyrelse
Klublokaler
Vejen til Bjørnen
HOVEDMENU
Opdateret 6.6.2022
Forside
Opdatering
Kalender
Turplan
Aktivitetsplan
Klubbladet
Konkurrencer
Fangster
Rekorder
Turberetninger
Gamle Turberetninger
Fiskevand
Billeder
Links
Eksternt
billedgalleri
Gamle Turberetninger med Bjørnens medlemmer...
De nyere turberetninger finder du på siden Turberetninger - Klik her

Herunder har du de gamle turberetninger
og fangster op til og med 2009...
Bjørne på tur.
På hav, på kyst, ved åer og søer, vi fisker og hygger.
Her deler vi så oplevelserne...
Kom med dine billeder og beretninger også fra private ture og dine gode fangster.
Vi fisker og hygger.
Klikker du ind på linkene til vores eksterne billedgalleri, som du tilbydes på flere af turene lige herunder, så skal du - når du kommer over på galleriet - klikke på pilen i midten over det store billede, så starter billederne i et billedshow - Når du vil stoppe det, så skal du trykke på Esc. knappen, som sidder øverst til venstre på dit tastatur - God fornøjelse - Derfor er det sjovt at være medlem i Bjørnen.
Og så en melding fra dem, der fanger fisk -
Bjørn tog fire gedder ved Foreningernes Dag - Lars har været flittig i området ved "Pokalstenen" - Oles nysselige gedde ved Foreningernes Dag -
Bjørn helt til venstre, som har taget hele fire gedder på en dag, Ole helt til højre, som fik denne pæne gedde på, og så i midten Lars, som på fem dage har taget hele 14 havørred på kysten alle ved Pokalstenen.
Der er nogen, som kan fiske, og så er der andre, som både kan fiske og fange fisk, og de sidstnævnte har det nok lidt festligere end de førstnævnte. Og sjovt nok ser de sidstenævnte jo gladere ud.
Bjerkreimselven i rusk og regn
Der skal vand til for at en norsk elv kan kaldes fiskevand, men et eller andet sted går grænsen mellem at være en elv og en sø.
6 mand høj drog til Bjerkreimselven i august/september 2009 for i en uges tid at udfordre de norske laks, men vejrforholdene var desværre langt fra gunstige.
Erik, Peter, Kaj (Due), Hans, Ole og Kaj S.
Bjerkreimselven havde passeret sine grænser, og så meget vand gjorde fiskeriet uhyggelig svært. Det blev nærmest fiskeri på de tilstødende marker, og det er jo ikke lige det, der kaldes elvfiskeri. Laksedrømme var ikke nok under de givne vejrforhold.
Så det var besværligt fiskeri, og da ugen var næsten omme stod der et grimt "0" på fangstskemaet. Men så alligevel i den berømte 11. time slog LakseOle til med en nydelig laks som blev uges eneste af slagsen. Bjerkreimselven havde trods alt overgivet sig. En nydelig hunlaks på 77 cm, hvor vægten sagde 3,1 kilo. Breikreimselven var ikke imødekommende, faktisk tværtimod!
Bjerkreimssøen må den vel kaldes -
LakseOle har slået til igen, for det er ikke
Oles første laks fra Bjerkreimselven -Sådan!
LakseOle reddede så æren -
Vand var der nok af, og sådan skal Breikreimselven slet ikke se ud - Turens eneste fanger -
Karup Å Konkurrencen 2009
At spise ved Åen, det er lystfiskermaner -
Tue og René havde meget travlt med at lokke Tues "Den Store", men ligegyldigt, hvad der blev serveret, så var det kræsne dyr ikke til at lokke til hug.
Tue og René udfordrer "Den Store" -
August måned er tidspunktet, hvor Karupfolkene afholder den årlige Karup Å Konkurrence "Fra udspring til Udløb", og der fiskes faktisk i det meste af Åen. 9 mand drog til Karup Å i august.
Selvom vi knoklede alvorligt på, så blev det ikke til store havørred for vores hold. Erik, Hans, Kaj (Due),
Til gengæld tog vi mange af de mindre ørred, som endnu ikke har besluttet sig for at smoltificere. Morten, Kenny, Ole, Tue, René og Kjeld.
Vi boede nok engang hos Kirsten og Jørgen på Vormstrupvej, og selvom hytten er gammel, så er det et herligt sted, og hos nogle rigtig dejlige mennsker. Der er en særlig ro hos folkene ved Karup Å, og vi havde nogle rigtig dejlige dage. Vinderfisken i den store konkurrence blev vejet til 7,32 kilo og 82 cm.
Familieturen med Jaws 2009... Arne M. & Co.
- Arnes smukke sommertorsk - Så har vi igen været på Familietur og endnu en
gang med Jaws. Søndag
d. 28. juni sejlede vi ud på Øresund fra Vedbæk havn i noget, der totalt lignede højsommer. Jaws var fyldt op til randen med en flok fiskeglade damer, mænd og juniorer, som nød et ganske pænt fiskeri efter de fede sommertorsk i det flotte vejr, hvor den blanke havoverflade lignede et stuegulv.
Arne Mathiesen tog dagens største torsk på 7,250 kilo. Egentlig et ganske nydeligt eksemplar i det lune vejr.
Du kan se mange flere billeder fra Familieturen ved at klikke på linket til højre.
Klik på den nye side på den miderste pil, der kommer lige over det store billede i midten. Så får du Familieturen med glade sommerfiskere i et billedshow. På denne tur er der over 100 billeder fra en dejlig varm dag -
Link til det eksterne billedgalleri med mange flere billeder fra Familieturen Klik her
Torskepokalen 6. juni 2009... Ole N. & Steffen.
Knud og Bruno snakker om fiskene, som ikke var der. Turlederen måtte samle til rådsmøde. Men Ole Nielsen vandt seniorpokalen.
Endnu en dagtur med højt solskinsvej på et Øresund, hvor der var dømt fladt vand, nul krusninger, og helt blank overflade.

Masser af sol og glade medlemmer, som så gerne ville fange store torsk, men desværre uden held.

Formentlig havde der kort før vores Hav-Pokaltur været advarselsmøde hos de større torsk i Øresund, for deltage i vores Pokaltur på Øresund, det ville de ikke, og de havde ikke engang meldt afbud. Så på trods af en ihærdig indsats fra skipperen, så blev dagens eneste "rigtige" fangster en 1 kilo torsk til vores pokalrytter Ole Nielsen og en 0,7 kilo torsk til Steffen Mathiesen, som repræsenterede vores juniorafdeling. Så de to herrer er hermed pokalvindere. Desværre havde vores fotograf travlt med at fiske, så det blev kun til nogle få billeder fra turen.
Skjern Å Turen 20. til 24. maj 2009... 6 mand & Skjern Å.
- Laksedrømme ved Åen - De seks mand der vovede sig til det jyske var denne gang Erik Lund-Thomsen, Hans Nielsen, Kaj Due Jørgensen, Ole Pedersen, Peter Nielsen og Kjeld Willerslev. Energi var der, hygge var der, måske for meget af det sidste, men det er nu en gang en vigtig del af vores liv på fisketurene. Skal man fiske de store laks, så skal man tidligt op, man skal kunne kaste i strid vind, og man skal blive ved. Mange ting, der skal gå op i en højere enhed. Det eneste vi manglede var heldet...
5 mand høj drog vi fra København, medens Erik Lund-Thomsen kørte sydpå fra Sæby. Målet for alle mand var Skjern Å, for nu skulle der fiskes laks. På vejen over Fyn stoppede vi op hos vores sponsor Tommerup Jagt & Fiskeri, hvor vi modtog en flot grejgave bestående af et komplet ABU fluesæt. Det vil senere blive udsat som præmie under en eller anden form. Skjern Å fiskeriet kræver energi, og også en del held. Det sidste havde vi desværre ikke, for fangsten kunne gøres op i et par bækørred og endelig lynede formanden med en bette gedde, godt nok ikke lige det man tager til Skjern Å efter. Vil du se en serie billeder fra Skjern Å turen, så skal du bare klikke på linket herunder, så kommer
du til vores eksterne billedgalleri - klik her
Harasjömåla-turen 7.-10. maj 2009... Søren, Svend Åge, Morten & Kaj.
- Harasjömåla Natur -
- Morten Fisker - - Søren får PIP -
Ikke så mange billeder fra turen - måske sker det, at de kommer til os senere, men naturen var smuk, vejret strålende, søer perfekte og fiskene var der. Nå ja, godt møre bøffer, billigt slik, og en rasende Tjur, som meget gerne ville knappe Søren bagi med et skarpt næb.
Harasjö-hvor skal du hen - til Harasjömåla - St. Bededagsturen var i år lavet om til en puttur til den berømte svenske putreservat, hvor naturen til forveksling ligner "den rigtige" - Er man til putfiskeri, så er Harasjömåla bestemt et godt valg. 20 naturlige søer med kampklare fisk, en kunstig fluestrøm, og så ligger det hele kun 3 timers kørsel fra Helsingborg. Svend Erik Petersen, Morten Nielsen, Søren Mathiesen og Kaj Schmidt havde besluttet at droppe Kongeåturen til fordel for dette putparadis. Kort fortalt - stærke fisk, en herlig hytte og perfekte forhold, så mon ikke de fire kan finde på at tage turen igen - For 13 ørredfisk gav turen - Søren skal nok være meget tilfreds med at være sluppet for det helt store Tjur-Pip - Enden på mødet kunne være rigtig slem, hvis fuglen havde nappet sig helt fast. Faktisk rigtig Utjur -
Hornfisketuren 3. maj 2009... Lars, Søren & Ole.
Dagens vinder Lars Pedersen Dagens nummer to Søren Mathiesen Dagens nummer tre - Ole Pedersen alias SildeOle.
Du kan se flere billeder fra turen ved at klikke på linket herunder. De mange billeder var nok årsagen til, at formanden ikke fangede noget, igen...Det siger han i det mindste - Se på det eksterne billedgalleri ved at klikke her
Vi tog på hornfisketur, og denne gang skulle vi prøve noget nyt. Alle deltagere havde udover betalingen for grillpølser og drikkevarer også indbetalt kr. 20, som gik til en penge-konkurrence. Konkurrencen omfattede længste hornfisk, så der blev kr. 150 til 1. pladsen ved Lars Pedersen (ikke overraskende), kr. 100 til Søren Mathiesen for 2. pladsen og også kr. 70 til Ole Pedersen for 3. pladsen. Det skal vi nok gøre til en tradition, for det giver et sjovt spil mellem de store storfangere. Som du kan se på billedgalleriet, så havde vi god gang i grilleriet, og det vil vi fortsætte med på mange af de kommende dagture.
Geddepremiere i Mosen 1. maj 2009... Bruno & Knud.
- 2 x B - Bruno og Brasen - - 1 x Knud og Gedde - - 1 x Bruno og Gedde -
Første maj har vi jo tradition for at mødes i Mosen, og i løbet af dagen dukkede der nok 14-15 medlemmer op, hvoraf de fleste havde medbragt fiskegrejet.

Vandet var dog allerede rimeligt lunt, så fiskeriet var ikke ganske optimalt. Det giver varme i det lave vand, som ikke er iltrigt i forvejen.

Flere af vores medlemmer havde fundet vejen ned til Mosen - Tueholm Sø og Vallensbæk Sø for at udfordre søens gedder. Flere havde åbentbart misforstået opgaven, for kun Bruno Hansen og Knud Thorsen fik gedder på land. Bruno med 2,2 kilo og Knud 2,7 kilo. Bruno havde dog tid tilovers til også at snakke fiskeri med en pæn Brasen på 2,5 kilo. Men sådan er det jo, nogen er gode til at fiske, andre til at fange fisk. Derimod havde småfiskene travlt med at videreføre arten, hvilket gav gedderne lejlighed til at blande sig i deres elskovsaktivitet, og desværre for de små, havde gedderne ikke pæne hensigter. Du kan se flere billeder fra premierefiskeriet ved at klikke på linket herunder, som sender dig til det eksterne billedgalleri. -
Klik her
Put & Take Pokalturen 19. april 2009 Ole N. & Erik L-T.
- HERLIGT - SÅ FLEXER VI -
NÅ FOR POKKER - TIDEN LØBER. - og så er der fisk på linen -
Årets Put&Take pokaldyst var igen lagt til Roskilde Fiskeland. Der er et eller andet galt med den sø, eller vi formår bare ikke det put-fiskeri. Kun 2 fisk på land for en gruppe medlemmer på 15 mand, er altså alt for lidt. Derfor overvejer vi at flytte til en anden sø, når vi i efteråret skal dyste mod vores venner fra Stimen.
Ole Nielsen er altså ved at hærge vores pokaler. Lige nu sidder han nydeligt med Put&Take pokalen plus Torskepokalen, så man kan vel kun kalde ham for en komplet fisker. At Ole så også har kastet sig over UL-fiskeriet kan sikkert give flere pokaler, for UL på kysten i nattemørket er altså et skarpt våben over for fightglade havørred - Men tilbage til putteriet - Efter nogle timers hyggefiskeri, tog Ole bestik af klokken, og konkluderede, at nu var det tid til at snuppe en værdig vinderfisk, og det gjorde han så - Sejt ikke - Det kan vel kaldes tidsstyret fiskeri - Se mange flere billeder fra Put-turen ved at klikke på linket herunder, så kommer du over til vores eksterne billedgalleri - klik her
Herunder - Beretninger og billeder fra 2008 - Et godt år.
Put & Take Pokalturen 2008... Med Bjørnen og Stimen...
Juniorfisker studerer kassen - hvad nu!
Det var ret køligt, ikke koldt, men tæt på, da Bjørnen tørnede ud til årets Put & Take pokaltur. Datoen stod på 1. november. Biler med is på ruderne var vist første gang for den kommende vinter.

Turen var efter lidt forskydninger endt med at blive afviklet samme sted som året før, Roskilde Fiskeland.

Turen blev afviklet sammen med vores gode venner fra Stimen, så vi var 30 lystfiskere, som kastede ihærdigt efter putfiskene i den lille sø.

Efter energisk fiskeri blev der tid til grillede pølser og lidt drikkevarer. Faktisk en rigtig hyggelig dag.

Dagens vinder i Bjørneregi blev Dan Petersen, som åbenbart er ved at komme godt efter det med fisk på krogen. Dan fik 3 regnbuefisk på land med vægte på 1,8 kilo, 1,1kilo og 1,05 kilo, og så smed Dan endda en fisk mere, som efter lyden at dømme bestemt var i klassen "større".

Bruno Hansen tog en enkelt på 1,67 kilo, medens Jan Hansen fik 1,42 kilo. Kaj Schmidt snuppede to på 1,17 og 1,0 kilo, medens Søren og Steffen Mathiesen i en formodentlig indbyrdes kappestrid begge fik en fisk på 1,17 kilo. Flere Bjørnekilo kom der ikke på vægten den dag.

To formænd om en brøler - nu bor den hos Bjørnen. Kaj Due virker jo ganske tilfreds... Jan og Ole arbejder på det, men kun Jan fik bevis på sin evner. Dan tog sin pokal med ophøjet ro.
Lukas en af vore seje juniorer. Thomas, som sled hårdt, men ikke fisk denne gang. Kajs pølseudlevering blev meget hurtig populær. Varme pølser er godt for kolde fingre. Hans lagde meget hårdt ud, rigtig meget...
Made in Sweden 2008...
Peters drømmefiskeri...
Og her har vi så Peter med hans laks...og laks.
Erik kunne fremvise en flot blank laks. og igen, ja, Peter med hans laks...
De 3 Bjørnemedlemmer Peter Nielsen, Ole Pedersen og Erik Lund-Thomsen, fiskede 6 dage i den Svenske Å Lagan i starten af oktober og det kan nok være, at Peter gik amok hinsidan Sundet. Mon ikke Peter taler svensk, for i al beskedenhed fik Peter 3 laks i tale på henholdsvis 6,2 kilo, 5,8 kilo og så 3,8 kilo. Erik fik ram på en laks på 4,1 kilo, medens Ole denne gang må trøste sig med, at hans laks nok stadigvæk svømmer glade rundt derovre. På billederne herover er Peter selvfølgelig manden med de mange fisk, og så har vi Erik på det lille billede til venstre lige herover.
Og fra Færøerne 2008
Kaj på Færøerne med flex på stangen.
De fire deroppe... De fire mand fra Bjørnen drog til Færøerne sammen med en gruppe med-lemmer fra Stimen Sportsfiskerklub. Desværre ramte man en periode med ekstrem lav vandstand, hvilket naturligvis fik indflydelse på fiskeriet i de Færøerske søer, som lå mindst en meter under normal vandstand.
Kaj Schmidt, Hans Nielsen, Bo Strarup og Ole Pedersen tog en uge på Færøerne i august.
Kajs 5 kilos regnbue er vel en ganske pæn fisk. Så fiskeriet blev dirigeret om på bl.a. havfiskeri efter sej, torsk og helle-flynder, men også havnen i Vest-manna kom på programmet, da den leverede et herligt fiskeri efter store undslupne regnbuer.

Ole scorede et eksemplar på 5,6 kilo og Kaj fulgte op med endnu en pæn regnbue på 5 kilo.

Så selvom forholdene ikke var optimale, så blev det alligevel til pænt fiskeri oven i den helt specielle naturoplevelse, som Færøerne jo helt bestemt giver den besøgende.

Oles regnbue, som vel kan kaldes let buttet.

Big big Marlin 2008...
75 kilo Gulfinnet Tun...
Marlin Cape Verde... Ikke en helt alm. megamakrel, men en ganske nydelig Gulfinnet Tun på 75 kilo. Søren vandt fighten, men sådan én trætter. På billedet herunder, hvor Søren hviler med sin Tun, finder du så en mere. Den tog
Lars, og den blev turens største med sine 97 kilo.
Big Game Fishing
Bjørnens medlemmer fisker også World Wide, og holder naturligvis forbindelse med klubben selv over store afstande.

Søren Meinertz og hans lillebror, Peter og et tidligere Bjørnemedlem, Lars Schmidt havde booket 6 dages fiskeri i august måned på det toptunede Big Game skib Amelia, som er hjemmehørende på Kap Verde, som ligger midt i Atlanterhavet, mellem Afrika og Sydamerika.

Søren modtog og afgav daglige meldinger på sms, som dog snart udviklede sig til billedbeskeder. Her er et lille udpluk:

Bjørnen 31/7 kl. 8.59
Husk nu fisketegn, mindstemål og fredningstider! God tur samt Knæk og Bræk
til jer alle tre.

Søren: 3/8 kl. 17.28
Det tog 32 timer at komme hermed, nu glæder vi os til i morgen. De fik en Tun på 92 kilo i går. Nogle nyheder ?

Bjørnen 3/8 kl. 17.39
Din far siger, at der er fanget en sværdfisk i garn i Isefjord. Så hvad laver I dernede? Hils og hygge.

Søren 4/8 kl. 18.47
Jeg er færdig for i dag. 50 pund standup grej - 2,5 time 75 kilo Yellow Tun.

Bjørnen 4/8 kl. 18.54:
Pas nu på armene, at du ikke får spaghetti ud af ærmerne! Stort tillykke! Hvad med de to andre? Hils omkring

Søren 4/8 kl. 23.22
Vi fik ikke flere. Tiden er 3 timer bagud, og vi kom sent ind, nu laver kaptajnen tunbøf til os, skriver igen i morgen.

Bjørnen 5/8 kl. 17.28
Alle meget imponerede. De hilser jer alle. Vi er sk... Misundelige.

Søren 5/8 kl. 20.38
Dobbelt hug Schmidt i stolen og Peter standup Tun på 97 og 85, så blev grejet sat igen. Efter 10 min. hug af Marlin, så jeg måtte i stolen 1,5 time 650 pund Marlin

Bjørnen 5/8 kl. 21.15
Lyder voldsomt. Her lidt servicemeddelelse: DMI lover jer 7 m/s onsdag. 6 m/s torsdag. 3 m/s fredag. 6 m/s lørdag og søndag. Al vind fra nord. Over and Out.

Det er ganske hårdt.

Bjørnen 6/8 kl. 17.36
???????

Søren: 7/8 kl. 15.27
Vi sejlede 1/2 time, så gik den ene motor i stykker, så intet fiskeri i dag. Peter fik en Marlin på 450 pund i går.

Bjørnen 7/8 kl. 15.37
Surt show. Giver det så en reduktion i prisen? Og hvornår kan I så sejle igen? Lars mangler jo en Marlin!

Søren: 7/8 kl. 15.41
Båden var også i stykker i går, men vi sejlede med en anden, deres service fejler ikke noget, så nu må vi se, om vi også kommer ud med en anden båd i morgen.

Bjørnen 7/8 kl. 15.48
Det er da nedtur. Håber at det lykkes for jer. Vi undrede os også over, at vi ikke fik billeder fra dig i går. Hav det godt og hils.

Søren 7/8 kl. 15.50
Vi sov på en anden ø - ingen strøm og telefon.

Søren 8/8 kl. 20.53
Båden spiller igen, så ingen problemer i dag, men ikke et eneste nab !

Bjørnen 8/8 kl. 20.58
Findes der ikke en P&T-sø dernede? Så kunne I da prøve at fange nogle fisk! Men surt. Hils.

Søren 9/8 kl. 21.10
Efter en nul dag i går, er vi på banen igen, dobbelt nab, Schmidt fik en Marlin på 400 pund, og jeg fik en Sailfish på standup, Peter har lige fanget en Wahoo på 14 kilo.

Bjørnen 10/8 kl. 22.08
Håber at I sluttede med maner. Skal I hentes i Kastrup så giv besked snart - med fly og rutenr.

Søren 11/8 kl. 11.59
Peter fik en Tun på 45 kilo i går. Vi sidder i lufthavnen og skal flyve om 30 min. Vi er hjemme kl. 22.00 Schmidts bror henter os........

Og her sluttede så kommunikationen med Kap Verde.

Sørens bedømmelse af turen:
Turen blev en drømmetur. Vi fik alle tre Marlin, og vi fik alle tun, mere kan man vel ikke ønske sig. Så er du blevet tændt, så kan vi kun anbefale Marlin Cape Verde og deres gode skib Amelia.

Du kan læse mere om Marlin Cape Verde ved at klikke her.

Marlin var hvad vi egentlig kom for.
Peters 450 punds Marlin på dækket, og derunder er en 650 punds Marlin under landing.
Peters Wahoo.
Derfor hedder den Blue Marlin... og der skal Bjørnekræfter til at flytte sådan en fætter. Herover Peters Wahoo på 14 kilo plus i billedet bagved en Sailfish under fighten.

og herunder mere fra afdelingen for det nordiske fiskeri i 2008...
Ganske forståeligt, at man tager til Bjerkreimselven.
Hans, Peter, Ole, Aage og Erik drog til Bjerkreimselven i Norge en uge i august. Nok pga. det lune vej blev det kun til tre laks. Her arbejder Erik alvorligt på sagen. Lader du din musemarkør røre Eriks billede, så ser du hvorfor man også tager til Norge...
Tre laks i Norge...
To laks er vel ganske tilfredstillende.
Aage toppede med 2 laks på henholdsvis 2,8 og 1,8 kilo.
Men en enkelt bekræfter vel også, at man kan det.
Ole snuppede en enkelt på 3,0 kilo rent.
Det var ikke energien Peter manglede...

Gevinsten passer ikke altid til indsatsen.
Det her er hot fiskeri.
og Hans fiskede sig så varm, at han måtte af med kludene...

Og fra dem der står til søs 2008
har vi fået meldinger om Torskepokalturen i juni med Skjold og Familieturen i juli med Jaws.
Familietur med juniorfiskere..

En farlig fisk 2008...
I de hjemlige farvande var formanden meget forsigtig, da han på en nattur i juli måned listede op til bilen med en farlig fangst, en fjæsing, som på vægten viste 230 gram. Ikke en kæmpe, men den smagte efter sigende ganske godt.

Men man skal iøvrigt passe alvorligt på fjæsingens pigge. Læs under billedet hvorfor..

Vær forsigtig med Fjæsingen, den stikker...
Derfor passer man på med fjæsingen...
Gennem det meste af sommeren ligger fjæsingen delvis nedgravet i sandet på lavt vand og ofte ganske tæt under land. Derfor sker det ofte, at badende kommer til at træde på den, og derved bliver stukket. Som lystfisker bør man være ganske forsigtig i sin håndtering af fjæsingen. Den har pigge med gift både på gællelågene og i alle piggene på den forreste rygfinne.

Heldigvis er den let at genkende på de fluorescer-ende grønne farver på hovedet og langs siderne. Den har også en langstrakte form, som ikke ligner andre fisk, vi normalt fanger på bundsnøre eller på andre agn. Men pas på fjæsingen er nemlig ikke nogen kostforagter, og den tager gerne små blink og store fluer fisket over det lave vand

Læs mere her på Sportsfiskeren

At Kaj iøvrigt engang var særdeles alsidig i sit fiskeri bekræftes blandt andet af verserende rygter om fangst af et styk skrubbe taget på fluegrejet!

Godt gået...

Måske en flyvefisk denne gang.
Hvad nu, hvad kan jeg fange denne gang, som kan dupere de andre.

Det kaldes flex på klingen...
Vi havde på familieturen flere juniorgæster med. For Mark og Benjamin var det første gang de fiskede torsk.
Sådan gør man det...
Fuld energi. Så kom den endelig.
Familieturen havde 23 deltagere, heraf hele 7 juniorer. Totalt gav turen 75 torsk. Rebecca fik største juniortorsk på 2,3 kilo, medens Steffen fik flest juniortorsk, ialt 3 stk. På seniorsiden toppede Kaj Schmidt med en 8,2 kilo torsk, medens Søren Meinertz fulgte tæt med en torsk på 8 kilo.
Familieturen næste år bliver søndag d. 5. juli fra kl. 12.00 til 17.00 igen med Jaws.

Så sæt kryds i kalenderen allerede nu.


Fint jeg fik mit agn retur.

Torskepokalturen.
Det her må bare give fisk.
Herover er Dan igang med at rigge noget rigtig giftigt til, men lige meget hjalp det.

Men på næste tur, der... sker det måske

Torskepokalen gik ikke rigtig i fisk, eller måske gjorde den. 3 ugers vejr med højtryk og østenvind gav ikke opskriften på storfiskeri. Søren Mathiesen vandt med største torsk 2,9 kilo. Søren havde også flest torsk, men efter reglerne gik præmien for flest torsk til formanden med ialt 2,325 kg. Nummer to blev Knud, hvis fangst kan besigtiges herover, 1,850 kilo torsk. Endelig besatte Miller 3. pladsen med en torsk på 1,7 kilo.
Næste år laver vi det helt om, vejret altså.

I Til Toppen I
Bjørnens Sportsfiskerforening www.bjoernenfisker.dk