Vi deler vores viden, og vi deler vores oplevelser... Gennem kurser og på fisketure lærer du nye færdigheder... Vi fisker på Havet, ved Kysten, ved Åer og søer - også på fleredagesture...
Klik dig direkte til Sportsfiskeren.dk...
Til Bjørnens forside - Bjørnen fisker...
Sportsfiskeren.dk www.bjoernenfisker.dk
Topmenu - Læs mere om Bjørnen ved at klikke på linkene til højre -
Indmeldelse
Aktiviteter
Historie
Vedtægter
Bestyrelse
Klublokaler
Vejen til Bjørnen
HOVEDMENU
Opdateret 30.05.2021
Forside
Opdatering
Kalender
Turplan
Aktivitetsplan
Klubbladet
Konkurrencer
Fangster
Rekorder
Turberetninger
Gamle Turberetninger
Fiskevand
Billeder
Links
Eksternt
billedgalleri
Bjørnens lokaler...
Bjørnen råder over lokaler på 1. sal på Roskilde Kro, hvor lokalerne ligger ud mod Roskildevej. Vi flyttede ind i januar 2012. Lokalerne er dejlig lyse, og vi har andda en fin lille altan, hvorfra vi kan nyde udsigten over en ofte lovlig hurtigkørende og til tider larmende biltrafik på Roskildevej. Heldigvis kan vi også skue ud over naturen på den modsatte side af vejen.
Udsmykningen i lokalerne "oser" naturligvis af lystfiskeri med mange billeder fra vores ture m.m.
Vi har helt frie hænder med hensyn til, hvornår vi bruger lokalerne og faktisk kan vi bruge dem døgnet rundt alle årets dage, naturligvis under almindelig fornuftig hensyntagen til vores naboer, som blandt andet omfatter blå og grønne spejdere.
Klikker du dig ind på siden Vejen til Bjørnen, så
får du der en udførlig beskrivelse af vejen til Roskilde Kro.
Vi har fast klubaften hver mandag og torsdag, hvor vi åbner kl. 19.00, og hvor vi sædvanligvis slutter omkring kl. 22.00.
I sommermånederne hænder det dog, at vi rykker til Tueholm Sø, hvor vi mødes ved den permanente grill på søens vestside. Ved den plads hygger vi sammen og fisker ofte samtidig efter søens fisk.
Vi har i lokalerne indrettet os med en mødeafdeling med forskellige mødefaciliteter, som vi bruger til vores større møder og kurser, og hvor foreningens medlemmer kan hygge sig med en tår øl eller sodavand.
Vi har yderligere et mindre lokale, som vi bruger
til bl.a. fluebinding, kurser og mindre
møder. Det
er så også i det lokale, at bestyrelsesmøderne afvikles.
Dertil har vi også indrettet et mindre rum til opbevaring og med brugbare køkkenfaciliteter, så vi kan fremstille kaffe eller te og desuden ind imellem en varm ret mad til vores medlemmer og eventuelle gæster.
Vi har også indrettet et værksted i bygningen,
hvor der er mulighed for bl.a. fremstilling af støbeforme, støbning af blink, samt efterbehandling af støbninger med bore- og slibemaskiner. Videre har vi forskelligt udstyr og værktøj til fremstilling af bl.a. spinnere, fangstnet, knive, samt værktøj til andre former for grejudstyr.
Alle faciliteter er naturligvis til rådighed for alle klubbens medlemmer, og "de gamle" er selvfølgelig hjælpsomme med råd og vejledning.
Fluebinding er for alle aldre, og Knud lærer gerne vores junior Nick, hvordan en giftig flue skabes.
Peters tanker er ganske sikkert ovre ved Lagan, hvorfra Peter ofte hjemtager store laks i stimer.
Fluebinding indgår som en meget vigtig del af vores klubliv, hvilket betyder at vi dels binder fluer sammen, dels afholder kurser ud i denne ædle bindekunst.
Vi har således et fluebindingshold, som mødes hver tirsdag formiddag til et par timers hyggeligt samvær ved fluestikken. Alle er velkommen til at være med.

Selvfølgelig er blinkstøbning arbejde, men der er faktisk spændende at fremstille forme og blink,
og så er de vel også sjovere at fange på.

Udover selv støberiet af blink, pirke og andet endegrej fremstiller vi naturligvis forme til støberiet. Det betyder så også, at klubben råder over en del forme til de mest anvende blink.
Man kan så også selv eksperimentere med forskellige farvevalg.
Vi har iøvrigt en del færdiggjorte støbeforme, som dækker en række af de mest populære blinktyper.
Sådan bruger vi lokalerne...
Vi har naturligvis internetadgang i klubben, og det giver os f.eks. mulighed for at planlægge fiskerejser, ture, herunder studere søkort med spændende kyststræk, opspore strømrender og alt andet, som
en lystfisker har brug for at hente på en PC.
Fotografen må finde nogle gode billeder fra vores årlige julefrokost.

Om ikke andet,
så må de hentes
i julen 2016
.
Så hænder det jo også, at et klubmedlem har
brug for at prale på skærmen med et eller flere storpralende fangstbilleder.
Lokalerne fungerer også fint til mødeaktiviteter, hvor f.eks. bestyrelsen afleverer en orienterende status om emner af fælles interesse.
En tidlig gang morgenmad inden en fisketur , hvor turmålet og fiskeriet kan besluttes endeligt ud fra vind og strøm, vandtemperaturer m.m.
Eller en varm ret på en klubaften, som giver os rig lejlighed til ved et møde at debatere fiskeri, bytte lystfiskerhistorier, prale med flotte fangster eller på anden vis berige vores klubkammerater med seneste viden, eller vi bare hygger os sammen.
Vi har også mulighed for at vise billeder fra f.eks. den seneste tur til fiskevande under meget fremmede himmelstrøg.
Vores talerstol, som har flere funktioner er samtidig opslagsplads for vores nu desværre afdøde Æresmedlem Knuds flotte check, som Knud fik af Albertslund Kommune ved udnævnelsen som
"Årets Ildsjæl 2010".
I vores fluebindsrum er der fine forhold til vores kurser og vores fluebindinghold, som mødes hver tirsdag formiddag. Alle er velkommen til at deltage.
I vores værksted råder vi også over en række værkstedsmaskienr, bore maskiner, fræsere, slibemaskiner etc.
Der er rige muligheder for et godt klubliv i vores lokaler, og vi har plads til nye medlemmer, som kan få del i vores hyggelige faciliteter og klubliv.
Se hvordan du finder os på siden
"Vejen til Bjørnen"

Linket til siden finder du til højre lige under topbanneret her på hjemmesiden.
Lad os hilse på dig i Bjørnen...
I Til Toppen I
Bjørnens Sportsfiskerforening www.bjoernenfisker.dk